Falazóelemes Technológia

Falazóelemes medencék technológia leírása

Hőszigetelés

A hő kb. 80%-a a vízfelszínen szökik el. Ennek ellenére mégis ajánlott a medence oldalfalait is szigetelni. Az Achensee Top40 polisztirol elemes technológiával a medence vizének gyorsabb felmelegedését érhetik el a fürdési szezon kezdetén és meghosszabbítja a fürdőidényt egészen a nyár végéig. Így tehát a polisztirol elemes rendszerű medencék a keletkezett napenergiát kizárólag a víz felfűtésére használja. Amennyiben van úszómedence fedele és adott esetben napenergiás medencefűtője, annyiban optimálisan szigetelt úszómedencével rendelkezik és ezzel meghosszabbítja a fürdés élvezetét az átlagos idényen túlra.

Tervezés és kialakítás

Az Achensee Top40 polisztirol elemes medence összeépítése nagyon egyszerű. Nagyon tömör polisztirol elemekből áll (P40-es sűrűségűből), de akár egy késsel vagy fűrésszel is vágható 0,25m-enként. Az építőelemei, mint pl. túlfolyásgátló, vízbefúvó, ellenáramoltató berendezése és vízalatti fényszórók nagyon könnyedén, fáradtság nélkül összeépíthetőek. Emiatt a tulajdonsága miatt lehetséges az egyéni tervezés a medence méretére vonatkozóan.

Rugalmas medencefalak

A falaknak ez a tulajdonsága többek közt kihatással van arra, hogy a hőmérséklettől függő nyomás, pl. fagy, sem a medencét, sem annak bélését nem károsíthatja. A medence falai többé nem tudnak elszakadni, mert az Achensee Top40 polisztirol elemek elnyelik a nyomást.

Falfelépítés

A reteszhorony rendszernek és a számos egymáshoz kapcsolódó csúszásgátlónak köszönhetően a polisztirol elemek pontosan és stabilan kapcsolódnak egymáshoz, melynek köszönhetően mellőzheti a takarítás számos járulékos költségét.

Alkatrészek

A medence minden alkatrésze könnyű és kezelhető, az összeszereléséhez nincs szükség darura vagy más költséges és körülményes szállításra.